Graniitti

Haluatko vaalean ja kiiltävän vai tumman ja himmeän? Graniitista on saatavana useita versioita ja Kvikistä löydät upean graniittityötason keittiöön kuin keittiöön – halusitpa sitten vaaleaa vai mustaa graniittia. Katso valikoima jäljempänä. Graniitti on luonnostaan kaunis ja kulutusta kestävä materiaali. Luontainen rakenne antaa jokaiselle työtasolle ainutlaatuisen ilmeen, mikä puolestaan antaa koko keittiölle särmää ja persoonallisuutta. Graniittilevy on vahva työtaso, joka tarjoaa sinulle paljon iloa vuosien ajaksi.
Valkoinen rustiikkinen keittiö, jossa on sisäänrakennettu uuni ja valkoiset etulevyt

Mitä on graniitti?

Graniitti on luonnonmateriaali, jolla on upea värikirjo ja kuviointi. Se louhitaan maasta ja leikataan suuriksi lohkareiksi, jotka sitten leikataan työtason kokoisiksi. Sen jälkeen raakatyötason reunat hiotaan ja levy pintakäsitellään - ja voidaan varustaa yksityiskohdilla ja liitännöillä. Koska graniitti on luonnonmateriaali, jokaisella levyllä on oma ilmeensä. Työtasosi kuviointi on ainutlaatuinen, toista samanlaista ei ole.

Graniittityötason edut

  • Vahva ja kulutusta kestävä
  • Käsittelemätön ja orgaaninen ilme
  • Kestää vuosikymmeniä

Graniitin puhdistus

Graniittityötaso on helppohoitoinen - pyyhi levyt kerran päivässä nihkeällä liinalla, niin vältät nesteiden ja ruuantähteiden aiheuttamat läikät. Jos tahra ei irtoa vedellä käsivoimin, graniitti kestää myös puhdistusaineita, kunhan ne eivät ole liian happamia (alhainen pH-arvo) eivätkä sisällä valkaisuaineita.

Vaikka graniitti on erittäin kestävä materiaali, kannattaa käyttää leikkuulautaa, kun pilkot vihanneksia tms. Muuten voit vahingoittaa veitsiäsi – ja työtaso menettää kiiltonsa ja tahrariski kasvaa.
Graniitti kestää hyvin kuumuutta, mutta suosittelemme, että käytät pannunalusia – näin varmistat myös sen, että patojen ja kattiloiden pohja ei vahingoita pintaa.

Jotta työtaso ei ime nesteitä ja tahriinnu, se on kyllästettävä. Vaalealle työtasolle riittää kyllästys kerran vuodessa – ja tummemmat on käsiteltävä joka toinen vuosi.