VEDA Touch green

2 617 €

Suunniteltu hyvillä aikomuksilla

Vastuullisuudesta on tullut nykyään kaikkien huulilla oleva muotisana. Uusien sääntöjen ja määräysten vuoksi siitä puhuminen on yhä vaikeampaa. Pidämme kuitenkin haasteista ja työskentelemme strategisesti joka päivä minimoidaksemme ilmastovaikutuksemme. 

Suhtaudumme hyviin aikomuksiimme vakavasti, ja siksi olemme päättäneet tehdä elinkaarianalyysin (LCA) kaikille tuoteperheillemme. Uskomme, että riippumattomien asiantuntijoiden raportit, kuten elinkaarianalyysit (LCA) ja ympäristöselosteet (EPD), ovat avoimin tapa dokumentoida edistyksemme.

Mielestämme asiakkaamme ansaitsevat tietää, mistä raaka-aineista heidän uusi keittiönsä on valmistettu. Siksi laskemme vuosittain kierrättämiemme muovisten vesipullojen määrän. Näin näytämme asiakkaille, kuinka monta kierrätettyä vesipulloa ja kuinka monta kiloa kierrätettyä puuta heidän keittiössään on.  Siksi kaikissa keittiömalleissamme käytetään kierrätysmateriaaleja, ei vain muutamaa valittua materiaalia, eikä se maksa ylimääräistä.

Lue, miten olemme sisällyttäneet hyvät aikeemme suunnitteluprosessiimme ja kaikkiin malleihimme.

Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

— edellyttää kierrätysmateriaaleja

Tiesitkö, että 80 prosenttia tuotteen ympäristövaikutuksista johtuu suunnitteluvaiheessa tehdyistä päätöksistä? Valmistamme ajatonta tanskalaista muotoilua käyttämällä mahdollisimman paljon korkealaatuisia kierrätysmateriaaleja, ja toimitamme sitä tukevat laskelmat jokaisen tarjouksen mukana.  Pitkät takuut heijastavat vahvaa uskoamme pitkäikäisiin tuotteisiin.

Keittiömme valmistetaan aina siten, että muotoilu ja toiminta ovat täydellisessä sopusoinnussa. Kaikissa malleissamme käytetään kierrätysmateriaaleja. Ilmoitamme jokaisessa tarjouksessamme, kuinka monta kierrätettyä vesipulloa on käytetty kalvoissamme ja kuinka monta kiloa kierrätettyä puuta on käytetty uuden keittiösi valmistuksessa, sekä sen CO2-jalanjäljen. Näin saat hienon tarinan kerrottavaksi vieraillesi, kun kutsut heidät illalliselle uuteen keittiöön.

Lue lisää materiaaleistamme

Vuonna 2023 Kvik on antanut 6 501 287 muovipullolle uuden elämän keittiöteollisuudessa!

— Kvik Category Management -tiimi

— vähentää, uusiokäyttää ja kierrättää

Rakastamme tanskalaista muotoilua. Meistä on ihanaa luoda tuotteita, jotka ovat kauniita, ajattomia ja kestäviä. Rakastamme työskennellä laadukkaiden ja kestävien materiaalien kanssa. Emme kuitenkaan pidä sen mukanaan tuomasta jätteestä.

Siksi teemme yhteistyötä Stena Recyclingin, johtavan kierrätys- ja resurssienhallintayrityksen kanssa. He auttavat meitä muuttamaan suurimman osan jätteistämme arvokkaiksi resursseiksi,jotka voivat lämmittää rakennuksiamme, muuttua uusiksi materiaaleiksi tai innostaa uusia ratkaisuja.

— antaa tarkan CO2-jalanjäljen

Kun saat tarjouksen uudesta keittiöstä, saat myös tietoa keittiön ympäristövaikutuksista. Vuonna 2024 teimme tuotteistamme elinkaarianalyysin. Tämän perusteellisen arvioinnin ja toimittajiemme kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta voimme kertoa sinulle avoimesti yksittäisen keittiösi ympäristövaikutuksista ja siitä, kuinka paljon kierrätettyä puuta ja PET-muovia on käytetty sen valmistamiseen. Laskelmat perustuvat tiettyihin tuotetietoihin, ja ne päivitetään päivittäin, joten voit luottaa siihen, että laskelmat ovat ajantasaisia ja luotettavia. Näin voimme auttaa sinua tekemään tietoon perustuvan valinnan keittiötäsi koskevien läpinäkyvien tietojen avulla.

Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

— toimitetaan aina litteissä pakkauksissa

Konseptimme keskeinen osa on tehokas kuljetus litteissä paketeissa. Me kokoamme keittiömme lähelläsi sijaitsevassa Kvik-myymälässä, kun taas alan standardi on, että keittiöt kootaan tehtaalla. Litteisiin pakkauksiin perustuva logistiikkaratkaisumme tarkoittaa, että voimme kuljettaa kuorma-autolla 6 kertaa enemmän keittiöitä kuin jos ne koottaisiin ennen kuljetusta.

— arvostaa uusiutuvaa energiaa

Viime vuosi merkitsi käännekohtaa matkallamme kohti vihreää siirtymää, kun yhdistimme voimamme visionääristen yritysten kanssa osallistuaksemme aktiivisesti vihreän energian käyttöönottoon Tanskassa. Tammikuussa 2023 solmimme yhdessä sisaryhtiöidemme DFI-Geislerin, Multiformin ja JKE Designin kanssa sähkönhankintasopimuksen Better Energyn kanssa. Tämän sopimuksen myötä olemme olleet mukana perustamassa uutta aurinkoenergiapuistoa Stevningin lähelle Etelä-Tanskaan. 

Uusi aurinkopuisto tuottaa Tanskan sähköverkkoon vuosittain 35 gigawattituntia uusiutuvaa energiaa. Tämä energiamäärä vastaa sitä, mitä 22 500 tanskalaista yleensä tarvitsee päivittäiseen toimintaansa.   

Lue lisää Better Energy -aloitteesta

Valmistajina meidän velvollisuutemme on keskittyä vastuullisuuteen ja löytää jatkuvasti keinoja vähentää liiketoimintamme ympäristövaikutuksia

— Henrik Gade Andersen, Kvikin Director of Strategic Purchasing

Enemmän kuin sähkönhankinta

Pohjaveden suojelu aurinkopuistojen avulla

Aurinkopuisto on kuin pohjaveden suojakilpi. Toisin kuin perinteinen viljelysmaa, se peittää maan ruoholla, joka suojaa alla olevaa vettä.

Kotieläintaloudelle suotuisat alueet

Paikallisten kaavoituspäätösten ansiosta aluetta hoidetaan sallimalla karjan laiduntaminen.

Torjunta-aineeton

Koska aurinkopuisto poistaa torjunta-aineet ja lannoitteet maataloudesta, se vaikuttaa myönteisesti ympäröivään luontoon ja villieläimiin.

Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

— on sitoutunut työturvallisuuteen

Me teemme unelmiesi keittiön. Teemme sen kiinnittäen erityistä huomiota yksityiskohtiin ja ammattitaitoon ja suojellen samalla työntekijöitämme ja heidän turvallisuuttaan. Vuosien varrella olemme keränneet arvokasta tietoa sisäisten tiimien kanssa käydyistä keskusteluista. Uusien ja innovatiivisten aloitteiden avulla voimme tehdä tuotannostamme ja varastostamme hyvän ja turvallisen työpaikan.

— haluaa monimuotoisen ja osallistavan henkilöstön

Pyrimme luomaan monimuotoisen ja osallistavan työpaikan, jossa jokaisen vahvuudet tulevat optimaalisesti hyödynnettyä. Ei vain siksi, että se on oikein, vaan myös siksi, että se on ratkaisevan tärkeää, jotta voimme jatkaa kasvuamme. Siksi pyrimme jatkuvasti luomaan ympäristön, joka mahdollistaa innovoinnin, yhteistyön ja kasvun. Olemme asettaneet konkreettisia tavoitteita sukupuolten tasa-arvolle ja työntekijöiden tyytyväisyydelle. Emme ole vielä siellä, missä haluamme olla, mutta työskentelemme sen eteen. 

Sukupuolijakauma ja tavoitteet

Sukupuolijakauma teollisuudessa

Astu sisään tuotantolaitoksillemme Vildbjergissä ja huomaat, että tällä perinteisesti miesvaltaisella alalla on paljon naisia. Elokuussa 2023 tuotanto- ja varastotyöntekijöistämme 39 prosenttia on naisia ja loput 61 prosenttia miehiä. Erilaisilla automaatio- ja teknologiainvestoinneilla voimme varmistaa hyvän ergonomian, joka ei rajoita fyysistä suorituskykyä.

Sitoutumisemme kuilun umpeen kuromiseen

Tavoitteenamme on varmistaa, että Kvik A/S:n johdon sukupuolijakauma kuvastaa yrityksemme monimuotoisuutta ja nykyaikaisuutta. Vaikka olemme ylpeitä siitä, että tuotantolaitoksemme murtavat esteitä ja edistävät osallistavaa ympäristöä, tiedämme, että meillä on vielä tehtävää sukupuolijakauman suhteen. Olemme huomattavasti aliedustettuina, kun on kyse naisista johtotehtävissä. Olemme sitoutuneet muuttamaan tätä.

Johtotehtävien sukupuolijakaumaa koskevat tavoitteemme

Sukupuolijakaumamme on 43 prosenttia naisia ja 57 prosenttia miehiä. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että hallituksessamme on vähintään 33 prosenttia naisia ja miehiä. Hallituksessa on tällä hetkellä kolme miestä ja nolla naista.  Odotamme saavuttavamme tämän tavoitteen vuoteen 2025 mennessä. Olemme asettaneet tavoitteeksi, että muilla johtotasoilla naisten osuus on vähintään 40 prosenttia. Tällä hetkellä muilla johtotasoilla on 6 naista ja 27 miestä. Odotamme saavuttavamme tämän tavoitteen vuoteen 2026 mennessä. 

Se on matka

Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

— vaatii sertifikaatteja

Markkinoilla on lukuisia merkintöjä, joilla on erilaiset standardit — Kaikki merkinnät eivät kuitenkaan ole virallisia ja kolmannen osapuolen varmentamia. Siksi sertifikaattimme ovat loistava työkalu, jonka avulla voit olla varma siitä, että tuotteemme täyttävät standardit. Sertifikaatit ovat puolueeton todiste sitoutumisestamme tärkeisiin asioihin, kuten vastuulliseen metsätalouteen, työtyytyväisyyteen ja puhtaaseen sisäympäristöön.

Lue lisää sertifikaateista

— tukee paikallisia yhteisöprojekteja

Sisäinen työntekijäyhdistyksemme KvikOp tukee vuosittain erilaisia yhteisöaloitteita. Uskomme, että yrityksemme on paljon muutakin kuin vain tanskalaista muotoilua yllättävän edulliseen hintaan. Meillä on vahva pyrkimys edistää aktiivisesti paikallisyhteisöä, johon kuulumme, ja vaikuttaa siihen myönteisesti.

Tuemme työntekijöidemme ehdottamia hankkeita. Tämä tarkoittaa yleensä tukea erilaisille aktiviteeteille ja kerhoille, joissa omat työntekijämme ovat mukana, sekä monenlaisille hankkeille, joilla on merkitystä monissa yhteisöissä, joissa työntekijämme asuvat. Ja se on jotain, mitä arvostamme suuresti.

Vuoden 2023 aikana meillä on ollut ilo tukea 21 hanketta mm.: 

  • Tørring Idrætsforening: Avustukset henkeä pelastavaan ensiapuun.
  • Hjælpesporet: Joululahjoja haavoittuvassa asemassa oleville perheille
  • Vævelauget Randbøldal: Heidän omia kuosejaan sisältävän kirjan julkaiseminen, jotta muutkin innostuisivat kokeilemaan kutomista. 

— on sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin

Olet luultavasti nähnyt Yhdistyneiden Kansakuntien värikkään tavoitepaletin –kestävän kehityksen tavoitteet. 17 tavoitetta, jotka kaikki jäsenmaat ovat hyväksyneet varmistaakseen rauhaa ja hyvinvointia ihmisille ja planeetalle. Yrityksinä ja kuluttajina myös meillä on vastuu planeetastamme ja sen asukkaista, ja näiden tavoitteiden avulla sitoudumme ja toimimme omalta osaltamme näiden tavoitteiden saavuttamiseksi, jotta voimme saavuttaa tavoitteen vuoteen 2030 mennessä.

Kukaan ei voi tehdä kaikkea. Tämä koskee myös meitä. Vaikka jokainen 17 tavoitteesta ansaitsee huomiomme, haluamme saada aikaan suurimman vaikutuksen, ja siksi keskitymme neljään tavoitteeseen, joihin voimme vaikuttaa eniten.

Keskitymme erityisesti neljään SDG:hen

Tavoite 8: Ihmisarvoinen työ ja talouskasvu

Monimuotoisuus ja osallistaminen ovat johtamistavoitteidemme tärkeitä pilareita. Valitettavasti emme suoriudu hyvin, kun on kyse sukupuolten moninaisuudesta johdossa. Siksi pyrimme konkreettisin tavoittein saavuttamaan entistä monipuolisemman ja osallistavamman henkilöstön. Mittaamme kuitenkin joka vuosi järjestelmällisesti suoritustamme työpaikkana työntekijöille suunnattujen kyselyjen ja henkilökohtaisten keskustelujen avulla, koska uskomme jatkuvaan parantamiseen – tuloksena Great Place to Work® -sertifikaatti.

Tavoite 12: Vastuullinen kulutus ja tuotanto

Olemme olleet monitahoisella matkalla päivittääksemme jätehuoltoamme ennaltaehkäisyn, vähentämisen, kierrätyksen ja uudelleenkäytön avulla. Hävitysasteemme on laskenut vuoden 2022 +25 prosentista noin 5 prosenttiin vuonna 2023. Ja haluamme alentaa sitä entisestään. Haluamme myös ottaa käyttöön parempia raportointikäytäntöjä koskien sitoumuksiamme, aloitteitamme ja edistymistämme. Osana Ballingslöv International AB:tä julkaisemme vuosittain vastuullisuusraportin.

Tavoite 13: Ilmastotoimet

Emme ole täydellinen yritys. Tunnistamme toimintamme vaikutukset ympäristöön. Haluamme kuitenkin olla ja toimia paremmin, ja siksi olemme sitoutuneet tähän tavoitteeseen. Haluamme pienentää ympäristövaikutuksiamme, lisätä kierrätysmateriaalien osuutta mahdollisuuksien mukaan ja löytää uusia tapoja kierrättää ja käyttää uudelleen toimintamme jätteitä. Tämä ei koske vain meitä, vaan asetamme tiukempia vaatimuksia myös toimittajillemme koko toimitusketjussamme sekä toimittajiemme toimittajille.

Tavoite 16: Rauha, oikeus ja instituutiot

Osana Ballingslöv International AB:tä haluamme myös edistää ja panna täytäntöön syrjimättömyyteen perustuvia lakeja ja toimintatapoja organisaatiossamme. Korruption ja epäeettisen toiminnan torjumiseksi haluamme luoda ja tukea osallistavia yhteisöjä ilman syrjintää.

Ballingslöv Internationalin vastuullisuusraportti 2023

Olemme osa ruotsalaista Ballingslöv International AB -konsernia. Ballingslöv International AB julkaisee vuosittain vastuullisuusraportin, jossa kuvataan kaikkien sen alaisuudessa toimivien yritysten aloitteita ja edistystä.

Vastuullisuusraportti 2023