Opas uuden keittiön ostamiseen.

PRATO dark grey

9 958 €

Keittiön kunnostaminen tai uuden rakentaminen on suuri päätös. Monista se voi tuntua mahdottomalta projektilta, eikä syyttä: itse asiassa sinun on tehtävä jopa 400 yksittäistä päätöstä - suuria, pieniä ja keskisuuria - ennen kuin voit nauttia lopputuloksesta ja ottaa uuden keittiön käyttöösi. Lue täältä ja saat vinkkejä ja vihjeitä, joita voit käyttää prosessin aikana. Saat myös hyviä neuvoja ja inspiraatiota materiaalien, toimintojen ja mallin valintaan.

Aloita pohtimalla keittiötarpeitasi. Miten käytät keittiötä nykyään ja haluaisitko käyttää sitä eri tavalla tulevaisuudessa?Tämä koskee ruoanlaiton ja säilytyksen lisäksi myös yhdessäoloa keittiössä.

Pitäisikö keittiön olla ensisijaisesti ruoanlaittoa varten? Pitäisikö se yhdistää ruokasaliin tai olohuoneeseen? Onko keittiö paikka, johon kokoonnutte työn, kotitehtävien, leikin tai viinilasillisen ääreen pitkän työpäivän jälkeen? Tarpeesi, toiveesi - ja unelmasi - määrittelevät, minkälaista keittiötä sinun kannattaa harkita ja miten keittiö tulisi suunnitella, jotta se sopisi mahdollisimman hyvin elämääsi.

Koko ja tila.

Sisustussuunnittelun lähtökohta on keittiötilan koko ja muotoilu. Jos asut asunnossa, jossa on vain muutama neliömetri käytettävissäsi, mieti tilan maksimaalista hyödyntämistä. Jos sinulla on suuri keittiö, kiinnitä huomiota siihen, miten sijoitat keittiön elementit toisiinsa nähden, jotta voit optimoida liikkeet ja työnkulut.

Asiantuntijan vinkki: Aloita nykyisestä keittiöstäsi

  • Millainen rooli keittiöllä on jokapäiväisessä elämässäsi ja siinä, miten vietätte aikaa yhdessä?
  • Mikä toimii hyvin, ja minkä pitäisi olla erilaista ja parempaa?
  • Pitäisikö keittiön olla erillinen tila vai kiinteä osa ruokailu- tai oleskelutilaa?

 

Opas oikean keittiötyypin löytämiseen

BORDO black

3 209 €

Kuvittele keittiö omassa kodissasi.

Muista, että kuvastoissa ja internetissä näkyvät keittiön pohjapiirrokset ovat esimerkkejä ja että sinun keittiösi mukautetaan sinun tilaasi ja toiveisiisi. Kun teetät uudesta keittiöstäsi 3D-mallin paikallisessa myymälässä, sinun on paljon helpompi kuvitella, miltä valmis keittiö näyttää kotonasi.

Varaa tapaaminen sinua lähellä olevasta myymälästä

PAVIA pure grey

9 795 €

SeurusteluKeittiö® — tee siitä omasi.

SeurusteluKeittiön® taika ei piile tietyissä mitoissa tai asetteluissa, vaan elämässä ja hetkissä, jotka sinä tuot siihen. Se on sydämellinen nauru, joka kaikuu seiniltä perheillallisen aikana, myöhäisillan välipalan lohduttava hiljaisuus, uunissa nousevan kakun yhteinen odotus ja salaiset kuiskaukset, joita vaihdetaan öisen teekupin ääressä. Olipa kyseessä keittiö kahdelle tai vilkas perhekeskus, jokainen keittiö voi olla SeurusteluKeittiö®.

Tarinasi, jaetut kokemuksesi ja rakkaat muistosi herättävät sen eloon. Joten kutsu ilo, keskustelu ja yhteys kotiisi - ja katso kuinka keittiösi muuttuu kotisi sydämeksi, todelliseksi SeurusteluKeittiöksi®.

Lue lisää SeurusteluKeittiöstä®

MANO arizona beige

14 197 €

Kerää inspiraatiota ja ideoita.

Suosittelemme tutkimaan markkinoita perusteellisesti ennen kuin päätät uudesta keittiöstä. On tärkeää saada täydellinen kuva mahdollisuuksista - jotta et näe jotain, jonka olisit mieluummin ottanut, kun on jo liian myöhäistä!

Käymällä keittiömyymälöissä saat hyvän yleiskuvan uusimmista keittiön sisustuksista, malleista ja materiaaleista. Lisäksi sisustuslehdistä ja -kuvastoista, lifestyle-blogeista ja sosiaalisesta mediasta löytyy paljon hyviä ideoita ja inspiraatiota. Suosittelemme tutustumaan hashtageihin #kitcheninspiration ja #kvikkitchen Instagramissa.

 

Olemme koonneet inspiraatiota väreittäin Pinterestiimme.

Varaa tapaaminen.

Tiedämme, että uusi keittiösi, kylpyhuoneesi tai vaatekaappisi on iso projekti. Haluamme olla varmoja, että meillä on aikaa oppia kaikki projektistasi ja vastata kaikkiin kysymyksiisi. Siksi kannustamme ihmisiä varaamaan tapaamisen kanssamme varmistaaksemme, että meillä on reilusti aikaa. Tapaamiset ovat ilmaisia ja ei-sitovia ja loistava idea riippumatta siitä, missä vaiheessa projektia olet.

Kuka käyttää uutta keittiötäsi?

Kun suunnittelet uutta keittiötäsi, sinun on mietittävä, kuka sitä tulee käyttämään. Onko perheessä lapsia? Jos näin on, päätä pitäisikö lasten päästä käsiksi lautasiin ja laseihin vai haluatko suojata keittiön alusta alkaen lapsilta esimerkiksi seinäkaapeilla, jotta herkät esineet pysyvät ulottumattomissa.

Aiotko kutsua paljon vieraita? Jos näin on, kannattaa harkita keittiösaareketta, jotta kaikki voivat kokoontua sen ympärille ja pitää kokille seuraa. 

Täytyykö keittiölläsi olla useita tehtäviä kodissasi? Onko se perhe-elämän keskus, jossa perheen eri jäsenet työskentelevät, tekevät läksyjä ja rentoutuvat päivän mittaan?

Tiesitkö, että keittiössäsi on työskentelyalueet?

Ruoanlaittoon tarkoitettu tila on useimmille ihmisille tärkeää - ainakin jos valmistat usein omat ateriasi alusta lähtien. Tässä ei ole kyse vain työtason tilasta. Veitsien, leikkuulautojen, astioiden, kulhojen ja ainesten helppo saatavuus on myös tärkeää. Mieti siis, miten työtason tila sijaitsee suhteessa keittiön muihin elementteihin, kuten jääkaappiin, laatikoihin ja keittotasoon.

Keittotason ympärillä tapahtuu usein monia asioita samanaikaisesti, ja täällä on tärkeää, että keittiövälineet, ruokaöljyt ja mausteet ovat helposti saatavilla. Ja sinulla on oltava tilaa, johon voit laskea kuuman kauhan.  

Altaan vieressä olevalla tilalla on monta käyttötarkoitusta, joten siellä on oltava tilaa vähän kaikelle - astioiden pesusta kalojen ja vihannesten puhdistukseen. Varmista, että keittiöön mahtuu useita ihmisiä työskentelemään yhdessä. Ehkä yksi siivoaa, kun toinen laittaa ruokaa, tai sinulla on pieniä lapsia, jotka haluavat auttaa. Antakaa itsellenne runsaasti tilaa, jotta ette ole toistenne tiellä. 

Suosittelemme, että keittiö järjestetään viiden työalueen mukaan.

Opas keittiön viiteen työskentelyalueeseen