Miten löydät inspiraation uuteen keittiöön?

MANO arizona beige

14 197 €

Keittiön kunnostaminen tai rakentaminen tyhjästä on iso päätös. Joskus vaikeinta on tietää, mistä aloittaa. Meillä on tässä todella perusteellinen ja käytännöllinen opas, mutta entä silloin, kun tarvitset vain inspiraatiota?

Joskus vaikeinta on selvittää, mitä haluaa. Käydään läpi muutamia seikkoja, jotka sinun tulisi ottaa huomioon, kun suunnittelet uutta keittiötäsi. Jokaisen projektin on alettava jostain, ja kun kyseessä on uusi keittiö, pieni haaveilu yhdistettynä käytännön näkökohtiin osoittautuu pitkällä aikavälillä täydelliseksi.

Mitä tarvitset keittiöltäsi?

Seuraavan kerran, kun olet kokoamassa nopeaa lounasta, monimutkaisempaa illallista tai kun tulet töistä ja laitat laukkusi keittiön tiskipöydälle, mieti tätä kysymystä: mitä puuttuu? Haahuiletko epätoivoisesti etsimässä tilaa kädessäsi olevalle kulholle? Tai ehkä olet saanut tarpeeksesi niistä keittokirjoista, jotka putoilevat hyllyltä? Ehkä olet tyytyväinen tilaan, mutta alat huutamaan, jos vielä kerrankin joudut katsomaan vanhentuneita kaappejasi?

Ajattele tarpeitasi ja sitä, täytetäänkö ne, ja jos ei täytetä... mikä auttaisi? Ruoanlaittoon tai säilytykseen, mutta myös keittiöelämään.

PRATO black

6 898 €

Onko se pelkkä keittiö ー vai haluaisitko nurkkauksen kotitehtävien tekemisen, ehkä pienen toimistotilan tai isomman pöydän, jotta voit seurustella keittiössä entistä mukavammin? Tarpeesi, toiveesi ー ja unelmasi ー määrittelevät, millaista keittiötä sinun tulisi harkita ja miten keittiö tulisi suunnitella.

Keittiön koko ja kiinteät toiminnot (kuten vesi- ja sähköpisteet) asettavat joitakin rajoituksia. Pienessä keittiössä kannattaa panostaa tilan maksimaaliseen hyödyntämiseen, ajattele lattiasta kattoon ulottuvia kaappeja ja fiksua tilankäyttöä. Suuressa keittiössä on mietittävä, miten elementit liittyvät toisiinsa ja toimivat siten, että liike ja virtaus tilassa ovat optimaaliset.

Kvik-vinkki: Aloita nykyisestä keittiöstäsi. Mieti mitä sinulla jo on, ja päätä mitä haluat säilyttää ja mistä on päästävä eroon.

Millainen rooli keittiöllä on jokapäiväisessä elämässäsi ja tavassasi toimia siinä?

Mikä toimii hyvin, ja minkä pitäisi olla erilaista ja parempaa?

CIMA light oak

11 269 €

CIMA light oak

Musta keittiö keittiösaarekkeella ja värillisillä mustilla etusivuill

MANO dark grey

12 397 €

MANO dark grey

Valkoinen rustiikkinen keittiö, jossa on sisäänrakennettu uuni ja valkoiset etulevyt

MANO white

Kerää inspiraatiota ja ideoita.

Tutki markkinoita perusteellisesti ennen kuin päätät uudesta keittiöstä. Sinulla pitäisi olla täydellinen yleiskuva siitä, mitä on tarjolla, jotta saat käsityksen siitä, mitä haluat, mutta myös välttääksesi pettymyksen, jos näet jotakin, jonka haluaisit, kun on jo liian myöhäistä!

Käy myymälässä, keskustele asiantuntijoiden kanssa ja ota mukaan kuvastoja, jotta saat käsityksen siitä, millaista sisustusta, muotoilua ja materiaaleja on saatavilla. Tutustu blogeihin, lehtiin ja tietysti sosiaaliseen mediaan, jotta voit tarkastella trendejä, saada inspiraatiota ja nähdä, mistä pidät ja mistä et pidä. Tarkista myös hashtagit ー #kitcheninspiration #kvikkitchen #kitchengoals Instagramissa on kaltaisiltasi asiakkailta tuhansia kuvia, joita voit kuolata. Selvitä, mikä saa sinut innostumaan ja mikä ei, jotta voit alkaa rajata, mitä todella haluat! Toinen hyvä paikka aloittaa on Pinterest-sivumme, sieltä löydät paljon inspiraatiota.

Aloita asettelusta

Nyt kun olet miettinyt, miten todellisuudessa käytät tilaasi, ja sinulla on hieman inspiraatiota, on aika visualisoida unelmasi.

Tässä kohtaa keittiöasiantuntijamme tulevat apuun. Yhdessä luotte 3D-suunnitelman, jonka avulla voit kuvitella, miltä valmis keittiö näyttää! Näin sinun on paljon helpompi nähdä, miltä todelliset keittiöt näyttävät tilassasi, ja voit alkaa miettiä mitkä tyylit toimivat ja mitkä eivät. Suunnitelmat auttavat myös mielikuvitustasi.

Mieti, tuleeko keittiöstäsi oma erillinen huoneensa, asuintilan osa, joka palvelee useita tarkoituksia, vai klassinen SeurusteluKeittiö®.

Jos keittiösi integroidaan toiseen huoneeseen, olet varmasti iloinen kuullessasi XL-kaapeistamme, jotka tarjoavat jo 15 % enemmän tilaa kuin keskivertokaapit. XXL-kaappimme ovat vielä suurempia, vaikka sitä tuskin huomaa. 

SeurusteluKeittiö® — tee siitä omasi.

SeurusteluKeittiön® taika ei piile tietyissä mitoissa tai asetteluissa, vaan elämässä ja hetkissä, jotka sinä tuot siihen. Se on sydämellinen nauru, joka kaikuu seiniltä perheillallisen aikana, myöhäisillan välipalan lohduttava hiljaisuus, uunissa nousevan kakun yhteinen odotus ja salaiset kuiskaukset, joita vaihdetaan öisen teekupin ääressä. Olipa kyseessä keittiö kahdelle tai vilkas perhekeskus, jokainen keittiö voi olla SeurusteluKeittiö®.

Tarinasi, jaetut kokemuksesi ja rakkaat muistosi herättävät sen eloon. Joten kutsu ilo, keskustelu ja yhteys kotiisi - ja katso kuinka keittiösi muuttuu kotisi sydämeksi, todelliseksi SeurusteluKeittiöksi®.

Lue lisää SeurusteluKeittiöstä®

PAVIA pure grey

9 795 €

VEDA TOUCH green

VEDA white

Varmista, että toiminnallisuus on etusijalla.

Kun olet alkanut miettiä, mitä haluat keittiöltäsi, on aika keskittyä toiminnallisuuteen ja sisustukseen. Kaikki tämä on sovitettava tarpeisiin, jotka keksit heti alussa, sillä sinä käytät keittiötä joka päivä.

Kuka käyttää keittiötä? Vain sinä ja muut aikuiset? Vai onko sinulla pieniä apureita, jotka yrittävät rikkoa hienoimman posliinisi? Jos perheessäsi on lapsia, haluatko, että he yltävät helposti omiin kuppeihinsa ja kulhoihinsa? Onko sinulla pari tanskandogia, jotka saattavat yltää hieman korkeammalle kuin luulit – joten korkea työtaso voisi olla hyvä idea kaikille? Ota huomioon perheesi koko ja varmista, että siellä on tarpeeksi tilaa kaikille!

Esimerkkejä keittiömalleista.

Mallit