Opas keittiön viiteen työskentelyalueeseen.

Paljon on tapahtunut sen jälkeen, kun esittelimme SeurusteluKeittiön® vuonna 1999. Tapa, jolla käytämme keittiötämme, on muuttunut, ja nykyään elämme siellä entistä enemmän elämäämme - emme vain kokkaa ja syö, vaan myös viihdytämme, työskentelemme, teemme kotitehtäviä, leikimme ja tanssimme (voisimme jatkaa). Jotkin keittiösuunnittelun periaatteet eivät kuitenkaan ole muuttuneet, jotta keittiö olisi optimaalisesti käytettävissä.

Hyvä keittiö on paljon enemmän kuin vain hienoa muotoilua. Sen on oltava myös hyödyllinen - helppo puhdistaa, kestävä ja toimiva. Tässä annamme sinulle ideoita ja inspiraatiota, joilla suunnittelet keittiösi parhaalla mahdollisella tavalla arkeesi sopivaksi

Ehkä olet kuullut keittiön "työkolmiosta" - liesi, jääkaappi, tiskiallas? Aiemmin se oli hyvä lähtökohta useimpien keittiöiden suunnittelulle. Nykyään uuni ja liesi ovat yleensä erillään, ja meillä on paljon enemmän suuria ja pieniä laitteita.

Monet ihmiset haluavat ruokailutilan osaksi keittiötään. Yhä useammat haluavat, että keittiö on heidän asuintilansa jatke ja että siitä tulee tila, jossa vietämme suurimman osan arjestamme kotona.

Elämä keittiössä

500 perheen näkemys.

Neuvomme ja suosituksemme keittiön järjestämiseksi perustuvat monen vuoden kokemukseen ja tuhansiin myymiimme keittiöihin. Lisäksi teimme kattavan tutkimuksen, johon osallistui peräti 500 perhettä ja jonka avulla saimme paljon tietoa siitä, miten ihmiset todellisuudessa elävät arkeaan keittiössä - miten he liikkuvat, mitä laitteita he käyttävät ja milloin sekä miten he viettävät aikaa yhdessä.

Tutkimuksemme mukaan avaamme ja suljemme jääkaapin keskimäärin 36 kertaa päivässä. Vertailun vuoksi avaamme uunin vain 4-5 kertaa viikossa.

Jätejärjestelmä.

Sen sijaan, että jäteastia olisi tiskialtaan alla, suosittelemme älykästä lajittelujärjestelmää, joka sijaitsee puhdistus- ja valmistelualueen välissä. Näin keittiössä kaksi henkilöä voi työskennellä kahdella alueella samanaikaisesti ja käyttää jäteastiaa seisomatta toistensa tiellä. 

Pienen keittiön sisustaminen.

Pienen keittiön sisustaminen voi olla kompromissi, mutta kyse on siitä, että saat parhaan mahdollisen hyödyn vaihtoehdoistasi.Kaikkia työalueita ei ole aina mahdollista yhdistää.Oikeilla ratkaisuilla saat runsaasti säilytystilaa ylä- ja alakaappeihin.

3 hyvää vinkkiä pieneen keittiöön:

  • Valitse XXL, ja saat lisää säilytystilaa kaappeihin häviämättä paljon lattiatilaa
  • Rakenna kattoon asti ja hyödynnä tila parhaalla mahdollisella tavalla
  • Keskity kaappimalleihin, jotta sinulla on tilaa välttämättömille tavaroille
Lue lisää pienen keittiön suunnitteluoppaastamme

Suuren keittiön sisustaminen.

Kun sinulla on suuri keittiö, sinun on harkittava pohjaratkaisua yhtä huolellisesti kuin pienessä keittiössä. 

3 vinkkiä suureen keittiöön:

  • Ajattele työalueita pitkien välimatkojen ja tarpeettomien liikkeiden välttämiseksi
  • Valitse päivittäin käyttämillesi tavaroille laatikot ovien taakse piilotettujen hyllyjen sijaan, sillä ne tarjoavat helpomman pääsyn ja paremman yleiskuvan
  • Muista säästää tilaa muita tarvikkeita, kuten Quookeria tai lisälajitteluastioita varten.
Tutustu keittiömalleihimme

Kompromissit voivat olla tarpeen!

Keittiön sisustaminen 100-prosenttisesti viiden työalueen periaatteiden mukaisesti ei ole aina mahdollista.Se riippuu huoneen koosta ja muodosta, ikkunoiden ja ovien sijoittelusta, vesijohto- ja sähköpistorasioiden sijoittelusta sekä siitä, miten keittiö tulisi integroida talon muihin huoneisiin.Ole siis valmis tekemään kompromisseja.

Keittiöasiantuntijamme auttavat sinua hyödyntämään keittiön tilat mahdollisimman hyvin. 

SeurusteluKeittiö® — tee siitä omasi.

SeurusteluKeittiön® taika ei piile tietyissä mitoissa tai asetteluissa, vaan elämässä ja hetkissä, jotka sinä tuot siihen. Se on sydämellinen nauru, joka kaikuu seiniltä perheillallisen aikana, myöhäisillan välipalan lohduttava hiljaisuus, uunissa nousevan kakun yhteinen odotus ja salaiset kuiskaukset, joita vaihdetaan öisen teekupin ääressä. Olipa kyseessä keittiö kahdelle tai vilkas perhekeskus, jokainen keittiö voi olla SeurusteluKeittiö®.

Tarinasi, jaetut kokemuksesi ja rakkaat muistosi herättävät sen eloon. Joten kutsu ilo, keskustelu ja yhteys kotiisi - ja katso kuinka keittiösi muuttuu kotisi sydämeksi, todelliseksi SeurusteluKeittiöksi®.

Lue lisää SeurusteluKeittiöstä®

PRATO black

6 898 €