Miten valita oikea keittiön työtaso.

Keittiön työtason valinta on yksi tärkeimmistä ja ehkä myös vaikeimmista päätöksistä uutta keittiötä hankittaessa. Tähän on useita hyviä syitä - työtasolla on suuri vaikutus keittiön muotoiluun ja ulkonäköön sekä kokonaisbudjettiin. Lisäksi keittiön työtaso on se osa keittiötäsi, jonka on kestettävä suurinta kulutusta ja kestettävä, että sitä käytetään päivittäin moniin eri tehtäviin. Mietitkö mikä työtaso sopii tarpeisiisi ja keittiöösi? Lue tästä oppaasta, mitä kannattaa ottaa huomioon ennen valintaa.

Jotta voit valita työtason, joka vastaa tarpeitasi ja käyttötapojasi, on tärkeää ensin miettiä, mitä odotuksia sinulla on. Pohdi näitä keskeisiä kysymyksiä, jotka ovat tärkeitä sekä materiaalin valinnassa että suunnittelussa:

  • Kuinka paljon aikaa haluat käyttää siivoukseen ja säännölliseen huoltoon?
  • Pitääkö työtason kestää erityisen hyvin rasvaisia sormia ja naarmuja sekä kovaa kuumuutta?
  • Työskenteletkö usein sellaisten elintarvikkeiden kanssa, jotka saattavat aiheuttaa tahroja?

Muotoilu vs. toiminta?

Monet ihmiset aloittavat muotoilusta ja saattavat unohtaa päivittäisen käytön ja toimivuuden. Työtason muotoilulla on suuri merkitys keittiön yleisilmeen kannalta - ja on helpompi miettiä, miltä työtaso näyttää tässä ja nyt kuin miltä se näyttää 5-10 vuoden käytön ja kulumisen jälkeen.

Onneksi on olemassa paljon työtasoja, jotka näyttävät upeilta ja ovat kestäviä ja täyttävät kaikki keittiön tarpeet. Muotoilun, toimintojen ja hinnan yhteensovittamiseksi voi kuitenkin olla tarpeen tehdä kompromisseja.

Tutustu työtasoihimme

Puhutaan sitten muotoilusta.

Työtaso voi vaikuttaa ratkaisevasti keittiön yleisilmeeseen, ja sinulla on useita vaihtoehtoja haluamasi ilmeen luomiseen. Esimerkiksi materiaalilla ja pintarakenteella voi olla suuri merkitys, ja väri luonnollisesti auttaa määrittelemään valitsemasi keittiömallin.

Toinen tärkeä muotoilutekijä on työtason paksuus ja kiinnitys. On tärkeää päättää, haluatko paksun ja erottuvan työtason vai ohuen työtason, mikä voidaan jopa asentaa niin, että se näyttää leijuvan keittiön elementtien päällä.

Puhutaan sitten toiminnoista.

Työtasosi joutuu kestämään kaiken, mitä siihen kohdistat seuraavien vuosien ajan. Siksi ei luultavasti ole hyvä idea valita pelkän ulkonäön perusteella. Sinun on otettava huomioon, miten keittiön päivittäinen käyttö vaikuttaa työtasoosi - sen on siis oltava kestävä, hygieeninen, helppo puhdistaa ja huoltaa ja sen on luultavasti kestettävä hyvin lämpöä ja roiskeita. 

Mihin aiot käyttää työtasoa?

Sinun on mietittävä, kuka keittiötä tulee käyttämään päivittäin ja miten he käyttävät sitä. Sen on oltava läsnä jokapäiväisessä elämässäsi. Se tarkoittaa, että sen pitäisi olla helppo puhdistaa eikä vaatia monimutkaista huoltoa. 

Jos sinulla on lapsia, pidä mielessä, että he haluavat auttaa sinua ruoanlaitossa, joten työtason on palveltava sekä heitä että sinua. Hyvä neuvo on valita työtaso, jossa on kuvioitu pinta, sillä silloin sormenjäljet ja naarmut eivät näy niin hyvin.

Mikä on oikea työtaso sinulle?

Katso kaikki työtasot täältä
— Työtaso -- kuumille kattiloille ja pannuille.

Keramiikka on valikoimamme parhaiten kuumuutta kestävä materiaali. Yleisesti ottaen suosittelemme kuitenkin aina pannunalusten käyttöä kuumien kattiloiden ja pannujen kanssa, mutta keramiikka kestää hyvin ilmankin.

— Työtaso -- huoltovapaa.

Jos haluat valita helppohoitoisen työtason, suosittelemme laminaattia, kompaktilaminaattia, corea, keramiikkaa, komposiittia tai terästä. Sinulla on siis melko laaja valikoima vaihtoehtoja, joista valita.

— Työtaso -- pienellä budjetilla.

Jos budjettisi on tiukka, valitse laminaattityötaso. Saat todella paljon vastinetta rahoillesi - se on myös erittäin kestävä ja helppo puhdistaa. Samalla voit valita lukemattomista jännittävistä väreistä ja kuvioista.

Varaa tapaaminen.

Tiedämme, että uusi keittiösi, kylpyhuoneesi tai vaatekaappisi on iso projekti. Haluamme olla varmoja, että meillä on aikaa oppia kaikki projektistasi ja vastata kaikkiin kysymyksiisi. Siksi kannustamme ihmisiä varaamaan tapaamisen kanssamme varmistaaksemme, että meillä on reilusti aikaa. Tapaamiset ovat ilmaisia ja ei-sitovia ja loistava idea riippumatta siitä, missä vaiheessa projektia olet.

Massiivipuiset työtasot

Massiivipuiset työtasot

Tarjoamme valikoiman massiivipuisia työtasoja. Luonnonmateriaalit ovat ainutlaatuisia ja muuttavat usein luonnettaan ajan myötä. Samalla ne vaativat yleensä hieman enemmän hoitoa ja huoltoa kuin muut materiaalit.

Säännöllinen öljyäminen.

Kun puinen työtaso käsitellään säännöllisesti öljyllä, se voi säilyä kauniina monta vuotta. Huomaa, että vesi ja öljy voivat jättää jälkiä työtasoon, jos et pyyhi ja puhdista sitä säännöllisesti. Erityistä huomiota on kiinnitettävä altaaseen ja keittotasoon, ja kosteiden tiskirättien tai keittiöpyyhkeiden jättämistä puiselle työtasolle pitkäksi aikaa on vältettävä.

Tutustu Kvik Care -öljypuhdistustuotteisiimme

Massiivipuiset työtasot.

Vaikka käsittelisitkin puutyötasoa kuinka hellävaraisesti, siihen tulee ajan myötä pieniä naarmuja ja jälkiä, jotka antavat työtasolle patinaa ja persoonallisuutta. Se on osa luonnollisen ja orgaanisen materiaalin valinnan viehätystä. Parasta on se, että puutyötasot voidaan hioa ja saada näyttämään taas uuden veroisilta. Tämä ei ole mahdollista muiden työtasojen kanssa. 

Lue keittiön puhdistusoppaamme
Kvik XL & XXL

20 % enemmän työtasoa.

Kun valitset XXL:n, saat myös syvemmän työtason, jolloin työtasolla on 20 % enemmän työtilaa. Tämä tarkoittaa ruoanlaittoa ilman, että kukaan tai mikään on tiellä - ja nyt leipoessasi pöydällä on tilaa sekä lapsille että kaikille aineksille.

Lue lisää XXL-kalusteista täältä

Työtasosi kestää useimmat asiat.

Kaikki työtasomme on tehty kestämään tavanomaista käyttöä keittiössä. Jotkin materiaalit ovat kuitenkin kestävämpiä kuin toiset ja vaativat siksi vähemmän huoltoa.

Haluatko työtason, joka ei vahingoitu vedestä ja öljystä tai pinnalle heitetyistä keittiövälineistä ja avaimista? Graniittityötasot ja kompaktilaminaattityötasot ovat erittäin kestäviä, tyylikkäitä ja käytännöllisiä - ja lähes huoltovapaita. Tämä voi merkitä vähemmän huolia ja vähemmän siivoamista jo ennestään kiireisessä arjessa.

Asiantuntijan vinkki:

Kosketa työtasoa ennen kuin päätät!

Työtason materiaali on tärkeä muunkin kuin ulkonäön ja päivittäisen huollon kannalta. On myös tärkeää, miltä se tuntuu. Työtaso vaikuttaa jopa keittiön akustiikkaan! Suosittelemme, että käyt yhdessä näyttelytiloistamme ja tutustut eri vaihtoehtoihin ennen kuin teet päätöksen.

Löydä lähin myymälä

Kovasta materiaalista valmistettu työtaso on kylmempi koskettaa, kun taas puusta valmistetut työtasot ovat lämpimämpiä ja pehmeämpiä koskettaa. Kova ja kylmä työtaso on kuitenkin käytännöllinen, jos esimerkiksi leivot usein.

— Niels Krabbe Iversen
Myyntijohtaja

Työtason hinta ja keittiön kokonaisbudjetti.

Keittiön työtaso voi lohkaista suuren osan uuden keittiön kokonaisbudjetista, jos valitset jonkin hienommista materiaaleista, kuten keraamisen tai komposiittimateriaalin. Itse asiassa ei ole harvinaista, että työtason hinta on sama tai jopa korkeampi kuin lopun keittiön hinta!

Jos haluat edullisen työtason, laminaatti on ilmeinen valinta. Laminaatti jättää budjettiisi varaa kodinkoneisiin, ja se vastaa tyypillisen perheen tarpeita, sillä se on sekä kestävä että helppohoitoinen.