Kestävä kehitys

3 vinkkiä, jotka kannattaa pitää mielessä keittiötä ostaessa

Green kitchen with integrated handles and a wooden worktop

OMBRA green

8 593 €

Joillakin uutta keittiötä koskevilla päätöksillä on suurempi vaikutus planeettaamme kuin toisilla. Osana vastuullisuusmatkaamme olemme tehneet keittiön koko elinkaaren kattavan tutkimuksen. Jaamme oppimamme ja esittelemme kolme keskeistä tapaa, joilla voit vaikuttaa keittiön valinnallasi tosiasioihin ja tietoon perustuviin valintoihin perustuen.

Me kaikki haluamme tehdä voitavamme päästöjen vähentämiseksi. Se on meille ehdottomasti ensisijainen tavoite. Osana matkaamme haluamme helpottaa sinua asiakkaana ajattelemaan kestävyyttä keittiössäsi.

Keittiö on pitkäaikainen investointi ja pitkäikäinen tuote, joten se on hyvä paikka pyrkiä tekemään vaikuttavampia päätöksiä. Loppujen lopuksi, missä vietämme enemmän aikaa kuin keittiössämme?

Teimme tutkimuksen keittiön elinkaaresta ja laskimme osana sitä, millainen hiilidioksidivaikutus keittiöllä on 15 vuoden elinkaaren aikana. Opimme, että voit tehdä muutamia suhteellisen helppoja päätöksiä, joilla voi olla suuri vaikutus.

1. Valitse energiaa säästäviä kodinkoneita

Parhaiten luokiteltujen laitteiden valitseminen merkitsee suuria CO2-säästöjä keittiön käyttöiän aikana.

KVIK-VIHJE

Tiesitkö, että Kvik tarjoaa laajan valikoiman tehokkaita, energiaa säästäviä kodinkoneita tunnetuilta brändeiltä yllättävän alhaisilla hinnoilla?

Valkoinen keittiö massiivipuutasolla ja sisäänrakennetuilla laitteilla

2. Valitse puu

Voit tehdä todellisen vaikutuksen valitsemalla oikean työtason. Laminaatti tai massiivipuu ovat vastuullisimmat vaihtoehdot. Komposiittityötasoon verrattuna laminaattityötason CO2-jalanjälki on 6,5 kertaa pienempi neliömetriä kohti.*

KVIK-VIHJE

Meillä on yli 30 erilaista laminaatti- ja massiivipuuvaihtoehtoa, jotka kaikki on valmistettu sertifioidusta puusta, mukaan lukien 2 cm:n massiivitammi, jonka käsittely on Cradle to Cradle -sertifioitu. Cradle to Cradle -sertifikaatti on maailmanlaajuisesti tunnustettu mittari turvallisemmille ja vastuullisemmille tuotteille, jotka on valmistettu kiertotaloutta varten.

Tutustu työtasoihin

3. Valitse kierrätetty

Valitse keittiö, joka on valmistettu mahdollisimman paljon kierrätetystä materiaalista CO2-jalanjäljen pienentämiseksi. Kierrätysmateriaalit voivat olla sisäpuolella lastulevyä tai MDF-levyä tai ulkopinnalla kierrätettyä PET-muovia.

KVIK-VIHJE

Tiesitkö, että innovoimme jatkuvasti ja löydämme uusia tapoja käyttää kierrätysmateriaaleja? Esimerkiksi kaikkien etusarjojen kalvot on valmistettu kierrätetyistä PET-muovipulloista. Jokaista 60 cm:n etusarjaa kohden kierrätämme 40 PET-muovipulloa. Olemme investoineet polttouuniin, joka muuntaa puujätteemme lämmöksi - mikä on pienentänyt hiilidioksidijalanjälkeämme merkittävästi.

Tutustu tanskalaisiin design-keittiöihimme

Haluatko tietää lisää?

— Puhu keittiöasiantuntijoidemme kanssa.

-- ja löydä paras vastuullinen ratkaisu projektiisi.

— Lue lisää vastuullisuustavoitteistamme.

-- lue mitä olemme tehneet ja mitä suunnitelmia ja tavoitteita meillä on lähitulevaisuuden suhteen.