Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

– on suunniteltu kestämään

Valmistamme ajatonta tanskalaista muotoilua laadukkaista materiaaleista. Sitoumuksemme ulottuu estetiikan ulkopuolelle. Kyse on kestävien tuotteiden luomisesta. Pitkät takuut heijastavat vahvaa uskoamme pitkäikäisiin tuotteisiin.

Kierrätetyt PET-kalvot

Vuonna 2021 otimme käyttöön uudet kalvot laminaattietusarjoissamme, jotka sisältävät vähintään 12 kierrätettyä PET-pulloa etusarjaa kohti. Tämä on merkittävä virstanpylväs pyrkimyksissämme tarjota kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita ja vähentää ympäristövaikutuksia. Kierrättämällä muovipulloja voimme auttaa vähentämään muovijätteen suurta määrää maailmassa – ja jokainen pieni ponnistus on tärkeä.

Suurin haasteemme oli kehittää tämä uusi kalvo kierrätetyistä PET-pulloista ja säilyttää samalla tuotteidemme laatu, edullisuus ja kestävyys. Kierrätysmateriaalien korostamisen ei pitäisi rajoittaa vaihtoehtoja tai lisätä kustannuksia, kun ostat uuden keittiön.

Mitä on PET?  

PET eli polyeteenitereftalaatti on monipuolinen muovi, jota käytetään usein muovipullojen valmistukseen. 

Green kitchen drawer with integrated handles

Vuonna 2023 Kvik on antanut 6 501 287muovipullolle uuden elämän keittiöteollisuudessa!

Kierrätetty MDF

Tiesitkö, että olimme ensimmäinen tanskalainen keittiöalan yritys, joka käytti keittiöissään kierrätettyä MDF-levyä? 

Kierrätetyn MDF-levyn käyttäminen keittiömalleissamme oli uraauurtava valinta, jonka teimme ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Se ei kuitenkaan ollut vailla haasteita. Houkuttelevan ja kestävän muotoilun toteuttaminen 100-prosenttisesti kierrätetystä MDF-levystä osoittautui epäkäytännölliseksi, joten opimme, että kierrätys- ja uusiomateriaalien yhdistelmä oli oikea tapa toimia. 

Kierrätettyä MDF-levyä sisältävissä MDF-pohjaisissa tuotteissamme paneelin ulkopinnalla on luonnonpuusta puukuituja parhaan visuaalisen ilmeen aikaansaamiseksi, kun taas paneelin sisempi ydin on valmistettu kierrätetyistä puukuiduista. Se on harmoninen yhdistelmä, joka kuvastaa sitoutumistamme sekä laatuun että vaikutusten vähentämiseen.

Lastulevy

Lastulevy on valmistettu puukuiduista. Nämä kuidut puristetaan ja sidotaan yhteen hartsin avulla. Mielenkiintoista on, että lastulevyä voidaan valmistaa kierrätetystä puujätteestä, mikä tarkoittaa, että uusi keittiösi voi mahdollisesti sisältää osia aiemmista keittiöistä.

Työskentelemme aktiivisesti toimittajiemme kanssa korkeampien standardien asettamiseksi ja pyrimme vähentämään ympäristövaikutuksiamme. Lastulevyllä on tässä työssä ratkaiseva rooli. Sen ilmastovaikutukset ovat materiaaleistamme pienimpiä, mikä johtuu energiatehokkaasta tuotantoprosessista ja vähäisemmästä sideainemateriaalin tarpeesta. Vaikka lastulevy ei ole yhtä lujaa kuin massiivipuu tai MDF-levy, se on edullinen ja luotettava valinta. Ei siis huolta – sekä luonnonpuuta että kierrätettyä lastulevyä sisältävillä keittiömalleillamme on täsmälleen samat laajennetut takuut, sillä testaamme ne huolellisesti varmistaaksemme kestävän laadun.

Sertifioitu puu

Massiivipuulla on ajaton viehätysvoima – se on sekä kestävää että kaunista. Kun tuomme puuta koteihimme, se luo lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin, jota mikään muu materiaali ei voi saavuttaa. Mutta jos sitä ei hankita vastuullisesti, sen ympäristövaikutukset ovat todellinen uhka ympäristöllemme. 

Metsäkato on merkittävä hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, joka vahingoittaa villieläinten elinympäristöjä ja paikallisyhteisöjä. Vältämme osallistumista tähän haitalliseen käytäntöön varmistamalla vastuullisen puunhankinnan sertifiointijärjestelmien avulla. 

Nykyään kaikki tuotteissamme käytetty puu on peräisin sertifioidusta metsätaloudesta kahdesta eri sertifiointijärjestelmästä. Tämä tarkoittaa, että tuotteissamme oleva puu on peräisin alueilta, joilla kasvistoa ja eläimistöä suojellaan ja uusia puita istutetaan (vähintään) samaan tahtiin kuin täysikasvuisia puita kaadetaan. Metsätyöntekijöille maksetaan reilua palkkaa ja heillä on turvalliset työolot. 

Vuonna 2023 Kvik käytti tuotteissaan 8 564 tonnia kierrätettyä puuta!

Keittiö, jolla on hyvät aikomukset

– haluamme näyttää hyvältä. Myös 10 vuoden kuluttua

Olemme tietoisia siitä, että pitkäikäisten keittiöiden suunnittelu on avain ilmastojalanjäljen pienentämiseen. Kun keittiömme materiaalit kestävät pidempään, niitä tarvitsee vaihtaa harvemmin, mikä vähentää jätettä ja minimoi ympäristövaikutuksia koko keittiön elinkaaren ajan.Juuri siksi materiaalivalinnoilla on merkittävä rooli keittiömme kestävyydessä.

Vaikka sitoutumisemme kierrätysmateriaalien käyttöön on vahva, ei ole helppoa valmistaa kestävää tuotetta, jossa ei tingitä laadusta, muotoilusta tai hinnasta. Siksi sekoitamme kierrätysmateriaaleja uusiin materiaaleihin – näin voit nauttia tanskalaisesta muotoilusta yllättävän edulliseen hintaan tinkimättä kierrätyselementtejä sisältävien tuotteiden kestävyydestä.

– tykkää hyvästä päivityksestä

Kun tarvitset uuden keittiön, voit myös itse vaikuttaa aktiivisesti kokonaisvaikutusten minimoimiseen. Yksi tapa on elvyttää keittiötäsi uusiokäyttämällä – vaihtamalla kaapin etusarjan, uuden työtason tai lisäämällä henkilökohtaisia yksityiskohtia. Tämä lähestymistapa ei ainoastaan pidennä keittiön käyttöikää, vaan myös pienentää ympäristöjalanjälkeä verrattuna siihen, että keittiö vaihdettaisiin kokonaan. Näin voit nauttia uudistetusta keittiöstäsi vuosien ajan.