4 vinkkiä vastuullisempaan elämään keittiössä.

Pienet asiat, joita teemme joka päivä, ovat todella tärkeitä. Olemme jututtaneet asiantuntijoita ja keränneet neuvoja siitä, miten voit ajatella kestävyyden osaksi arkea keittiössäsi.

Pienet arkiset valinnat voivat olla todella merkittäviä. Meidän on vain oltava tietoisia niistä ja tehtävä niistä päivittäinen käytäntö. Jotkut niistä ovat helppoja, jotkut hieman vaikeampia ja jotkut jopa hieman yllättäviä. Lue lisää.

1. Käytä uusiutuvaa energiaa

Yksi tärkeimmistä asioista, joita voit tehdä pienentääksesi hiilijalanjälkeäsi jokapäiväisessä elämässäsi, on varmistaa, että kaikki keittiössäsi käyttämäsi sähkö on peräisin uusiutuvista lähteistä. Ota yhteyttä sähköntoimittajaasi ja pyydä uusiutuvaa energiaa jo tänään, sillä se voi itse asiassa pienentää hiilidioksidijalanjälkeäsi jopa 60 prosenttia!

KVIK-VIHJE

Siirryimme 100-prosenttisesti uusiutuvaan energiaan tehtaallamme ja pääkonttorissamme vuonna 2018, ja se on muuttanut päästöjämme tuntuvasti.

2. Lajittele jätteesi

Useimmilla alueilla on jätteiden lajittelu, jossa erotellaan orgaaninen ja ei-orgaaninen jäte, metalli, lasi, muovi ja paperi. Muista noudattaa alueesi jätteidenlajittelusääntöjä ja tee kaikkesi lajitellaksesi kaiken johdonmukaisesti. Pienikin teko auttaa.

KVIK-VIHJE

Olemme tehneet jätteiden lajittelusta helppoa mahtavien jätelajitteluratkaisujemme avulla.

Katso älykkäät jätelajitteluratkaisumme

3. Minimoi ruokahävikki

Osta vain se, mitä tarvitset, ja syö kaikki ostamasi, se on todella niin yksinkertaista. Hukkaamme vuosittain keskimäärin 173 kiloa ruokaa henkeä kohti! Suunnittele ateriat niin, että ostat vain sen, mitä käytät. Käytä pakastinta ja käytä luovasti tähteitä, kun sinulla on niitä. Pienikin teko auttaa.

KVIK-VIHJE

Tutustu kodinkoneisiimme, joiden avulla voit säilyttää ruokaa pidempään ja lämmittää tähteet tehokkaasti.

4. Käytä astianpesukonetta

Usko tai älä, astianpesukoneesi kuluttaa itse asiassa vähemmän vettä kuin tiskaaminen käsin. Varmista vain, että se on täynnä, kun käytät sitä, ja käytä Eco-asetusta maksimaalisen energiatehokkuuden saavuttamiseksi.

KVIK-VIHJE

Tarjoamme laajan valikoiman tehokkaita, energiaa säästäviä astianpesukoneita tunnetuilta brändeiltä yllättävän alhaisilla hinnoilla. Mallistojemme kanssa yhteensopivien etusarjojen ansiosta ne sopivat saumattomasti keittiöösi.

Haluatko tietää enemmän?

— Puhu keittiöasiantuntijoidemme kanssa.

-- ja löydä vastuullisin ratkaisu projektiisi.

— Lue lisää vastuullisuusmissiostamme.

-- lue mitä olemme tehneet ja mitä seuraavaksi on luvassa.