3 vinkkiä, joilla kierrätät keittiön vastuullisesti.

Kun on todella aika hankkia uusi keittiö, on tärkeää hävittää vanha keittiö mahdollisimman vastuullisella tavalla. Seuraavassa on kolme tapaa, joilla voit vastuullisesti hankkiutua eroon vanhasta keittiöstäsi.

Vanhan keittiön kierrättäminen on hyvä tapa saattaa sen elinkaari päätökseen. Kun teet sen oikein, saatat jopa saada osan siitä takaisin uudessa keittiössäsi, sillä käytämme kierrätysmateriaaleja kaikissa keittiöissämme. 

1. Myy tai lahjoita vanha keittiösi

Hyödynnä käytettyjen tavaroiden myyntisivustoja. Ota hyviä kuvia vanhasta keittiöstäsi ja laita se myyntiin tai lahjoitukseen. Sen voi myydä kokonaisuutena tai pienempinä erinä, kuten kaappeina, työtasoina ja kodinkoneina. Uuden elämän antaminen keittiölle jonkun toisen kodissa on ehdottomasti vastuullisempaa kuin sen heittäminen pois.

Vaikkei kukaan voi käyttää koko keittiötä uudelleen - ehkä osa siitä voidaan? Toimivat, alle 10-vuotiaat kodinkoneet voidaan lahjoittaa. Kaapeissa, vetimissä, altaissa, hanoissa ja työtasoissa voi olla paljon hyvää käyttöä jäljellä. Jaa se osiksi, joita useat ihmiset voivat käyttää.

2. Käytä vanha keittiö uudelleen

Etsi vanhoille keittiökaapeille toinen käyttö kodinhoitohuoneessa, varastossa tai autotallissa, jossa tarvitset säilytystilaa. Sinun täytyy vain huolellisesti purkaa vanha keittiö ja siirtää se uuteen tilaan tai tiloihin, joissa se voi olla taas hyödyllinen. Olemme luoneet Pinterest-taulun, joka on täynnä vanhan keittiön uusiokäyttöideoita.

Tutustu Pinterest-tauluun.

3. Pura keittiösi ja kierrätä se

Keskimäärin keittiö koostuu 150 eri osasta, mutta ne kuuluvat yleensä vain muutamaan kategoriaan. Kierrättäminen helpottuu, kun tiedät, mitä ne ovat ja miten vanha keittiö puretaan. Jokaisella paikkakunnalla on erilaiset kierrätyssäännöt, joten muista tarkistaa paikalliset säännöt.

Keittiö voidaan yleensä jakaa seuraaviin kategorioihin:

Metalli

Saranat, vetimet ja niiden kaltaiset on poistettava ja kierrätettävä metalleina.

Lastulevy

Lastulevystä valmistetut kaapit ja etusarjat voidaan kierrättää ja monissa tapauksissa niistä tulee jälleen uusia keittiöitä.

Puu

Puiset työtasot voidaan kierrättää monenlaisiksi tuotteiksi - rakennusmateriaaleiksi, maanpeitteeksi, paperinvalmistuksen massaksi ja polttoaineeksi.

Kivi tai graniitti

Kivestä tai graniitista valmistetut työtasot voidaan kierrättää muihin kodin esineisiin tai murskata ja antaa toinen elämä koristeellisena sorana.

Muovi

Muista erottaa mahdolliset muoviset liittimet tai osat ja kierrättää ne erikseen paikkakuntasi sääntöjen mukaisesti.

Haluatko tietää enemmän?

— Puhu keittiöasiantuntijoidemme kanssa.

-- ja löydä vastuullisin ratkaisu projektiisi.

— Lue lisää siitä, miten meistä tuli CO2-positiivisia.

-- lue mitä olemme tehneet ja mitä seuraavaksi on luvassa.