Avokeittiön sisustus & inspiraatio

AVOLIA clay

9 766 €

Kaikki avokeittiöitä tutkivat tietävät, että mahdollisuuksia on loputtomasti - mikä on hyvä mutta usein myös pelottava asia. Anna meidän esitellä joitakin suosituimpia ideoita ja antaa sinulle inspiraatiota uutta keittiötäsi varten sekä kertoa joitakin huomioon otettavia seikkoja. Muista, että voit aina ottaa yhteyttä ammattitaitoisiin keittiösuunnittelijoihimme, jotka auttavat sinua mielellään.

Mikä on avokeittiö?

Varmistaaksemme, että olet varmasti oikeassa paikassa, on aina hyvä kerrata, mistä tarkalleen ottaen puhumme. Avokeittiöillä tarkoitetaan yleensä keittiön ja ruokailuhuoneen yhdistelmää, ja niihin voi kuulua myös viihtyisä olohuone - se riippuu sinusta. Ne ovat monipuolisia, ne voidaan helposti sovittaa oikeaan tilaan ja ne ovat muotoilun klassikko. Jos haluat lisätietoja avokeittiön rakennesuunnitelmista, lue yksityiskohtainen oppaamme täältä.

BORDO Arizona beige

3 851 €

Mitä hyötyä on avokeittiöstä?

Ensinnäkin ne ovat erittäin sosiaalisia, ja ne sopivat täydellisesti lasten kanssa juttelemiseen, kun he tekevät läksyjä ja sinä valmistat päivällistä. Etkä jää paitsi keskusteluista ystävien kanssa perunoita kuoriessasi. Tila virtaa houkuttelevalla tavalla - ei ole ovia tai seiniä jakamassa tilaa! Se on helppo tapa pitää silmällä televisiota katsovia lapsia tai pitää keskustelut käynnissä. 

Toisaalta se tarkoittaa myös sitä, että ei ole ovia, joten on vaikeampi piilottaa vierailta aterian eteen tehty työ (ja likaiset lautaset!) tai vaimentaa meluisat laitteet. Säilytys voi olla hankalaa, ja seinien kaataminen voi tietysti tulla kalliiksi, jos sinulla ei ole tilaa. Muotoilun kannalta sinun on harkittava, mikä näyttää hyvältä yhdessä - se on tosin hauskin osa, ja puhumme lisää jäljempänä.

Avokeittiö inspiraatio, kuvia ja vinkkejä suunnitteluun

Nopea Google- tai Pinterest-haku on erittäin hyödyllinen, sillä sen avulla voit tietenkin selvittää, mistä pidät, mutta yhtä lailla myös sen, mistä et ole lainkaan kiinnostunut. On hyvä ajatus valmistella tila ennen kuin aloitat, jotta voit todella alkaa hahmottaa, miltä avokeittiösi voisi näyttää. 

-- Muista

Designin huomioon ottaminen tarkoittaa myös käytännön seikkojen huomioon ottamista. Kannattaa keskustella keittiösuunnittelijan, rakentajan tai arkkitehdin kanssa siitä, voidaanko ideasi todella toteuttaa. Vesiputkien siirtäminen, seinien kaataminen ja ikkunoiden sijainti ovat vain joitakin yleisimpiä esteitä, jotka on voitettava, joten kannattaa keskustella luotettavien asiantuntijoiden kanssa. 

AVOLIA clay

9 766 €

CIMA light oak

11 269 €

SeurusteluKeittiö® — tee siitä omasi.

SeurusteluKeittiön® taika ei piile tietyissä mitoissa tai asetteluissa, vaan elämässä ja hetkissä, jotka sinä tuot siihen. Se on sydämellinen nauru, joka kaikuu seiniltä perheillallisen aikana, myöhäisillan välipalan lohduttava hiljaisuus, uunissa nousevan kakun yhteinen odotus ja salaiset kuiskaukset, joita vaihdetaan öisen teekupin ääressä. Olipa kyseessä keittiö kahdelle tai vilkas perhekeskus, jokainen keittiö voi olla SeurusteluKeittiö®.

Tarinasi, jaetut kokemuksesi ja rakkaat muistosi herättävät sen eloon. Joten kutsu ilo, keskustelu ja yhteys kotiisi - ja katso kuinka keittiösi muuttuu kotisi sydämeksi, todelliseksi SeurusteluKeittiöksi®.

Lue lisää SeurusteluKeittiöstä®

PAVIA pure grey

9 795 €

Avokeittiön sisustusvinkit - mitä kannattaa ottaa huomioon?

Puhutaanpa vyöhykkeistä. Jos valitset keittiö/ruokailuhuone/olohuone -asettelun, yhdistät käytännössä kolme huonetta yhdeksi. Kannattaa siitä miettiä, millaista elämää näissä tiloissa eletään, ja löytää keinoja tuntea niiden väliset erot samalla kun luot harmonisen avokeittiön. Mieti: ruoanlaitto, syöminen ja istuminen. 

CIMA dark oak

10 613 €

Ruokailuhuone

Tässä vaiheessa voit todella sisustaa mielesi mukaan. Moderni, klassinen, maalaistyylinen – valinnanvaraa on loputtomasti ja voit sisustaa oman makusi mukaan. Tämä on todennäköisesti ensimmäinen keittiöön liitetty huone, joten täydennä sitä mahdollisimman paljon. Jos käytät kauniita tummaa puuta olevia kaappeja, miksi et valitsisi samanväristä ruokapöytää? Laatoititko keittiösi hiekanvärisillä laatoilla? Valitse ruokasaliin lämmin beige, tai hanki vetimien kanssa yhteensopivat lasinaluset. Nämä pienet yksityiskohdat tuovat uuteen avokeittiöösi kauniin hienovaraisen yhtenäisyyden

Olohuone

Ilmanvaihdon jälkeen tärkeintä on miettiä, miltä uusi avokeittiösi tuntuu. Tässäkin on kyse henkilökohtaisesta mausta ja tyylistä. Muista, että haluat löytää tyylejä, jotka täydentävät toisiaan. Täysin steriili ja moderni keittiö saattaa näyttää hieman vieraalta perhekeskeisen olohuoneen kanssa. Muista siis valita tyylit, jotka sopivat hyvin yhteen. Muodollinen ruokasali näyttää todennäköisesti paremmalta uuden ja modernin keittiön ja tyylikkäästi sisustetun olohuoneen kanssa. 

 

Matot, valaistus ja tilanjakajat ovat vain muutamia keinoja, joilla voit eristää olohuoneen niin, että se tuntuu olevan osa avokeittiötä mutta myös oma huoneensa. Myös lattiavalinnasta on yleensä paljon apua. Korosta siirtymää olohuoneeseen matoilla tai puulattioilla keittiön laattojen sijaan. 

Green kitchen with a wine refrigerator and a wooden worktop

OMBRA green

8 593 €

Pienet avokeittiöt 

Tämä kaikki saattaa kuulostaa sellaiselta, että se on mahdollista vain valtavassa tilassa? Väärin! Pienemmät avokeittiöt ovat täydellinen tapa hyödyntää tila mahdollisimman hyvin. 

 

Tärkeimmät näkökohdat:

  • Ilmanvaihto, ilmanvaihto, ilmanvaihto. Investoi joko vahvaan järjestelmään tai hanki helposti avattavat ikkunat, jotta voit tuulettaa sen jälkeen, kun olet valmistanut maukasta, voimakkaasti tuoksuvaa ruokaa. Kukaan ei halua halailla sohvalla, kun illallinen on vielä ilmassa. 

  • Lattiasta kattoon. Hyllyt sopivat täydellisesti avokeittiöön, käytä kaikki turha tila aarteidesi esillepanoon. Tarkastele keittiötäsi ylhäältä alaspäin ja varmista, että voit maksimoida käytössäsi olevan tilan. 

  • Valaistus. Käytä ruokailutilan yläpuolella roikkuvia valaisimia erottaaksesi sen muusta tilasta. 

  • Väri. Käytä toisiaan täydentäviä värejä ja erottele eri alueet toisistaan – se saa jokaisen tilan tuntumaan suuremmalta. 

  • Tilanjakajat. Jos sellainen mahtuu, vapaasti seisova hyllystö on hienovarainen tapa jakaa huonetta hieman niin, että se tuntuu silti hyvin avoimelta. 

Toivottavasti annoimme sinulle ideoita ja ajateltavaa avokeittiötä suunnitellessasi. Loppujen lopuksi se on loistava tapa luoda kaunis sosiaalinen asuintila, jota tulet rakastamaan vuosien ajan. Jos kuitenkin pidät enemmän lokeroituneesta kodista, tämä ei ehkä ole oikea keittiö sinulle. Ei hätää, meillä on täällä paljon muitakin vaihtoehtoja.