Opas U-muotoiseen keittiöön

U-muotoinen keittiö luokitellaan yleensä sellaiseksi, jossa on kaapit ja työtasot kaikilla kolmella sivulla - ajattele hevosenkenkää. Se on loistava muoto, joka sopii sekä suuriin että pienempiin keittiöihin.

Mitkä ovat sen edut?

Ehkä olet kuullut työkolmiosta keittiön suunnittelututkimuksen aikana? U-muotoinen keittiö on täydellinen esimerkki tästä harmonisesta työskentelystä. Keittiökolmion tulisi sisältää jääkaappi, uuni/liesi ja pesuallas, jotka kaikki ovat helposti käden ulottuvilla, eli juuri niin kuin tässä keittiömallissa. Valtava etu yhdenmukaisesta ruoanlaittokokemuksesta. 

 

Asettelun ja maksimaalisen työtasotilan ansiosta kahden tai useamman kokin on myös helppo työskennellä yhdessä häiritsemättä toisiaan liikaa. Yleensä se on uskomattoman käyttäjäystävällinen keittiö, jossa kaappi- ja säilytystilat täydentävät työtasotilaa. 

Mitkä ovat huomioon otettavat seikat?

No, huoneen koko voi muuttaa tämän keittiön tunnetta. Jos lattiapinta-ala on liian suuri, työkolmio voi yhtäkkiä olla melkein liian suuri, mikä tekee siitä esteen. Samoin, jos lattiapinta-ala on liian pieni, se voi tuntua hieman ahtaalta.

 

Kannattaa myös miettiä, miten maksimoit kahden alakulmakaapin tilan – niihin voi olla hankala päästä käsiksi! Harkitse sijoittamista kulmamekanismiin tai karuselliin varmistaaksesi, että käytät kaiken tilan hyödyksesi. 

Voiko U-muotoista keittiötä mukauttaa?

Ehdottomasti. Parasta tässä keittiössä on se, että se voidaan helposti mukauttaa. Tavallisin mukautus on aamiaisbaarin lisääminen. Se tarjoaa hieman ylimääräistä säilytystilaa ja työtasotilaa, ja lisäksi se luo kodikkaan tunnelman ja loistavan paikan nopeille aterioille. Jos sinulla on suuret ikkunat, niitä on hyvä käyttää keskipisteenä keittiön päässä, jossa ne päästävät sisään runsaasti luonnonvaloa ja niistä on hienoa katsella ulos samalla, kun teet ruokia. Mahdollisuudet ovat todella rajattomat, katso Instagram-sivultamme, mitä muut ovat tehneet saadakseen ainutlaatuisen U-muotoisen keittiön.

Tutustu Instagramiimme

Tilan maksimoiminen

Jos U-muotoinen keittiösi on pienempää lajia, harkitse lisähyllyjen lisäämistä tai kattiloiden ja pannujen ripustamista korkeammalle - tai jopa kattoon, erittäin tyylikästä! 

Kaikki hankalat tilat voidaan muuttaa miniruokakomeroiksi - ja muista käyttää niitä kattoon asti. Osta pieni jakkara varmistaaksesi, että pääset kaikkiin näihin keittiön piilossa oleviin nurkkauksiin.

Keittiösaareke tarjoaa paitsi ylimääräistä työtasotilaa (ja loistavan paikan keskustella), mutta myös säilytystilaa tai kätevää hyllytilaa suuremmille keittiötarvikkeille, jotka haluat pitää käden ulottuvilla, mutta et halua pitää jatkuvasti esillä.