Tutustu franchising-yrittäjiin

Thijs & Lex Kaptein — Kvik Heerhugowaard + Kvik Hoorn

Thijs Kaptein tiesi aina, että hän halusi ryhtyä yrittäjäksi veljensä Lexin kanssa. Hänellä oli uusi talo ja hän oli ostamassa siihen uutta keittiötä. Hän vieraili yhdessä Amsterdamin Kvik-myymälöistä.

Hän oli niin vaikuttunut näyttelytilasta, konseptista ja myyjän lähestymistavasta, että palattuaan autolleen hän teki puhelimellaan nopean haun Kvikistä. Hän sai tietää, että Kvik etsi franchising-yrittäjiä Alankomaihin, ja täytti heti franchising-yrittäjähakemuksen.

Hänen kumppaninsa oli autossa hänen kanssaan ja sanoi, että mies oli hullu - hänellä oli hyvä työ hääpukuja ja juhlapukuja myyvän yrityksen myyntiedustajana. Hän oli kuitenkin päättäväinen ja painoi "lähetä" hakemuksessa.

Kotimatkalla hän soitti Lexille ja kertoi löytäneensä heille sopivan yrityksen. 

Sano kyllä keittiölle!

Lex oli työskennellyt puuseppänä isossa yrityksessä, joka kunnosti asuntoja asukkaiden muutettua pois valmistellen ne seuraavaa asukasta varten. Thijs, kuten jo sanoimme, myi hääpukuja ja juhla-asuja tukkukauppiaan palveluksessa. Päätös tarkoitti siis alanvaihtoa. 

Thijs sanoo, että hänen työnsä on pitkälti samaa kuin ennen – silloin tehtävänä oli vakuuttaa kauppias myymään juhlapukumallistoa, ja nykyään tehtävänä on vakuuttaa asiakas siitä, että Kvik-keittiö sopii hänelle. Myynti on myyntiä. Molemmissa tapauksissa lopullisen päätöksen tekevät useimmiten naiset.

Lex varmistaa, että keittiö mitataan ja asennetaan täydellisesti asiakkaan kotiin. He muodostavat loistavan tiimin.

Kuuntele heidän koko tarinansa podcastissamme

Tiimityö on kaiken avain

Thijsin ja Lexin kohdalla kaikki alkoi siitä, että he olivat tiimi. Heidän taitonsa täydentävät toisiaan. Thijs on ulospäinsuuntautunut, nopealiikkeinen myyntimies, joka tapaa asiakkaat, kun he tulevat näyttelytilaan. Lex huolehtii puusepän kokemuksellaan siitä, että keittiöt mitataan ja asennetaan oikein. Hän juo paljon kahvia asiakkaiden kanssa ja varmistaa, että he ovat tyytyväisiä.

Menestyksekkäässä myymälässä on kyse myös tiimistä, jonka kokoat myymälään – varsinkin kun on aika avata toinen myymälä. Kapteinin veljeksillä on loistava tiimi - sekä myymälässä että varastossa. 

 

Kuva: Tazama

Sanotaan että olet yhtä hyvä kuin viimeisin keittiösi. Siksi on aina panostettava siihen, että se tehdään mahdollisimman hyvin. Muuten menetät sen.

— Thijs Kaptein
Osaomistaja, Kvik Heerhugowaard & Kvik Hoorn

Oletko haaveillut ryhtyväsi yrittäjäksi veljesi kanssa?

Tai siskosi tai kumppanisi? Tee unelmasta totta. Hae Kvikin franchising-yrittäjäksi jo tänään.

Hae jo tänään.