Induktiolieden valinta

Mistä tietää, mikä liesi kannattaa ostaa? Lue oppaamme ja tutustu induktioliesien etuihin.

Induktioliesi on kodinkone, joka käyttää sähkömagneettista tekniikkaa kattiloiden ja pannujen lämmittämiseen lieden pinnan lämmittämisen sijaan. Induktiokeittotasot valmistetaan tyypillisesti lasikeraamisista tai muista sileistä, helposti puhdistettavista materiaaleista. Niissä on tasainen pinta ilman paljaita lämmityselementtejä. Mukavaa ja helppoa.

Kuinka se toimii?

Kun kattila tai pannu asetetaan induktiokeittotasolle, vaihtovirta johdetaan keittotason alla olevan kuparikäämin läpi. Kattilan asettaminen keittotasolle luo magneettikentän, joka indusoi sähkövirran kattilaan ja tuottaa lämpöä. Koska lämpö syntyy suoraan astioissa, induktiokeittotasot lämpenevät poikkeuksellisen nopeasti ja tarjoavat tarkan lämpötilan hallinnan.

Energiatehokas

Yksi induktioliesien tärkeimmistä eduista on niiden energiatehokkuus. Koska ne lämmittävät astiat suoraan, ne tuhlaavat hyvin vähän lämpöä ja ovat jopa 90% tehokkaampia kuin perinteiset kaasu- tai sähköliedet. Induktiokeittotasot tarjoavat myös nopean ja tarkan lämmityksen, helposti puhdistettavat pinnat sekä tyylikkään ja modernin ulkonäön.

Keittoastioiden yhteensopivuus

On tärkeää huomata, että kaikki astiat eivät ole yhteensopivia induktioliesien kanssa. Keittoastiassa on oltava ferromagneettinen pohja (esim. valurauta tai ruostumaton teräs), jotta se toimii induktioliedellä. Monet keittoastioiden valmistajat valmistavat kuitenkin kattiloita ja pannuja, jotka on erityisesti suunniteltu käytettäväksi induktioliesien kanssa. Joten käy läpi kattilasi ennen kuin valitset induktiolieden!

Induktiolieden valinta keittiöön.

5 tärkeintä tekijää, jotka on pidettävä mielessä:

  • Koko: Harkitse lieden kokoa ja keittiössäsi käytettävissä olevaa tilaa. Onneksi induktioliesiä on erikokoisia, joten voit valita keittiösi pohjaratkaisuun sopivan.
  • Keittoalueiden lukumäärä: Mieti kuinka monta keittoaluetta tarvitset. Jos kokkaat usein, valitse induktioliesi, jossa on enemmän keittoalueita saadaksesi lisäapua keittiössä!
  • Turvaominaisuudet: Tarkista, että liedessä on turvaominaisuuksia, kuten automaattinen sammutus, lapsilukot ja ylikuumenemissuoja.
  • Puhdistus ja huolto: Mieti, kuinka helppoa keittotason puhdistaminen ja huoltaminen on. Joissakin keittotasoissa on sileä pinta, joka on helppo puhdistaa, kun taas toisissa voi olla uria ja rakoja, joita voi olla vaikeampi pitää hyvässä kunnossa.
  • Hinta: Tämä voi vaihdella sen mukaan, kuinka monta yllä olevista ominaisuuksista valitset, joten harkitse budjettiasi valitessasi keittotasoa. Muista, että kalliimmissa keittotasoissa voi olla lisäominaisuuksia tai laadukkaampia komponentteja.

Considering these factors, you can choose the best induction hob for your kitchen that meets your needs and fits your budget. And, of course, the style of your kitchen and cooking!

Voinko saada induktiolieden, jossa on integroitu liesituuletin?

Onneksi kyllä! Saatavana on integroidulla liesituulettimella varustettuja induktioliesiä.

Integroidulla liesituulettimella varustettu induktioliesi on suunniteltu poistamaan höyryä, ruoanlaiton hajuja ja savua keittotasolta ruoanlaiton aikana. Tuuletin sijaitsee tyypillisesti itse keittotasossa, mikä varmistaa tyylikkään ja huomaamattoman ulkonäön. Upeaa.

Integroidulla liesituulettimella varustetut induktiokeittotasot ovat erinomainen vaihtoehto niille, jotka haluavat maksimoida keittiön tilan ja välttää erillisen liesituulettimen asentamisen. Ne ovat kuitenkin yleensä kalliimpia kuin tavalliset induktiokeittotasot ja saattavat vaatia ammattimaista asennusta.

Kun harkitset induktioliettä, jossa on integroitu liesituuletin, on tärkeää varmistaa, että ilmanvaihtojärjestelmä on riittävän tehokas poistamaan ruoanlaittohöyryt ja hajut. On myös tärkeää ottaa huomioon ilmanvaihtojärjestelmän puhdistamisen ja huollon helppous, koska se voi olla monimutkaisempi kuin tavallinen induktioliesi.

Varaa tapaaminen ja tutustu induktioliesivalikoimaamme.